Ανακοινώσεις

Published on December 1st, 2022 | by Nokia Labour Union

0

Στάση εργασίας την Πέμπτη 1/12 και συγκέντρωση για το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη

Το Σωματείο εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ καταγγέλλει το νέο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη και καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη στάση εργασίας που προκήρυξε το ΕΚΑ για την Πέμπτη 1/12 (12-3μμ), μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της βουλής και στη συγκέντρωση 1:00μμ στη Βουλή

Η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει στο στόχο και πάλι την πολύπαθη υγεία του λαού κατά παραγγελία των κλινικαρχών και των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων της υγείας. Όσων δηλαδή θησαύρισαν την περίοδο της πανδημίας αλλά φαίνεται πως τα θέλουν όλα.

Το νομοσχέδιο για την υγεία που δόθηκε στη δημόσια διαβούλευση περιλαμβάνει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών. Αν ψηφιστεί, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και την εγκατάλειψη του δημοσίου συστήματος από εξοπλισμό και υποδομές, θα οδηγήσει τους ταλαιπωρημένους άρρωστους που περιμένουν για μήνες στις λίστες αναμονής των χειρουργείων ή πανάκριβων θεραπειών, πελατεία στις μεγάλες κλινικές της ιδιωτικής υγείας.

Η κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ δεν είναι ένα μέτρο που αφορά μόνο τους γιατρούς αλλά όλους μας. Επίσημα πλέον θα γίνονται οι ασθενείς θύματα των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων.

Σε συνθήκες που οι λίστες των τακτικών ιατρείων και χειρουργείων, των επεμβατικών και απεικονιστικών εξετάσεων στις δημόσιες δομές και νοσοκομεία, σήμερα ξεπερνούν κάθε όριο, το ραντεβού με το γιατρό στο ιδιωτικό ιατρείο ή το ιδιωτικό κέντρο θα γίνει αναγκαστικός μονόδρομος για χιλιάδες ανθρώπους που θα βρεθούν στην ανάγκη. Πρακτικά η πλειοψηφία των νοσοκομείων, κυρίως στην περιφέρεια, θα  διεκπεραιώνουν τα επείγοντα περιστατικά και θα παρέχουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.          

Η είσοδος ιδιωτών γιατρών μερικής απασχόλησης, που θα καλύπτουν τρύπες και κενά όπως- όπως στις δημόσιες μονάδες υγείας, καταδικάζει τους ασθενείς σε τραγική υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης και σε επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής στόχευσης, που υλοποιήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις, για συμπίεση του κόστους λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας και της ενίσχυσης της εμπορευματικής τους λειτουργίας με τα απογευματινά ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία στα οποία οι ασθενείς θα πληρώνουν αδρά. Η επίκληση του «δημοσιονομικού εκτροχιασμού», γίνεται για να κρύψουν την τρελή τροχιά τους τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.   

Επιτίθενται στο δημόσιο σύστημα υγείας σε μία περίοδο που το λαϊκό εισόδημα συρρικνώνεται από τις αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Το νομοσχέδιο έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη πρέπει να απορριφθεί από όλους τους εργαζόμενους!

Η δημόσια υγεία είναι υπόθεση όλων μας

Ζητάμε:

  • Αποκλειστικά και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για όλους
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό τους
  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας
  • Να μην κλείσει και να μη συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑

Follow by Email