Ψηφίσματα

Published on January 21st, 2022 | by Nokia Labour Union

0

Κινητοποίηση για την υγεία αύριο 22/1 στις 12μμ

Το Σωματείο μας καλεί μαζί με Σωματεία, Συνδικάτα και άλλες συλλογικότητες στην κινητοποίηση για την δημόσια υγεία αύριο Σάββατο 22/1 στις 12μμ στο Σύνταγμα.

Δύο χρόνια έχουν περάσει από το ξέσπασμα της πανδημίας και η κρατική διαχείριση και εγκληματική κυβερνητική πολιτική έχουν δημιουργήσει ένα εφιαλτικό τοπίο για την υγεία, τη ζωή και την αξιοπρέπεια του λαού. Δεκάδες συνάνθρωποί μας χάνουν καθημερινά τη ζωή τους, ενώ εκατοντάδες βρίσκονται διασωληνωμένοι σε αποδεκατισμένα νοσοκομεία, με ανεπαρκείς υποδομές και λιγοστό, εξουθενωμένο ιατρικό προσωπικό.
Μηδενικά έξοδα για πρόληψη, προστασία και ουσιαστική ενημέρωση και όχι κρατική προπαγάνδα και ψεύδη. Άρνηση ουσιαστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και τους εργαζόμενους σε αυτό. Νέα μείωση κατά 820 εκ. των δαπανών για την υγεία το 2022

Η εκτίναξη των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες βρίσκει για άλλη μια φορά την δημόσια υγεία υπό κατάρρευση, τον κρατικό μηχανισμό απροετοίμαστο και την κοινωνία απροστάτευτη. Τεράστιες ουρές έξω από διαγνωστικά κέντρα και φαρμακεία,
άνοιγμα σχολείων χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, κατάρρευση του ΕΟΔΥ, το δημόσιο σύστημα υγείας έχει αποδεκατιστεί, με αναπόφευκτο αποτέλεσμα την αύξηση θανάτων από COVID-19 και την αδυναμία κάλυψης άλλων επειγουσών ιατρικών αναγκών.

Ο εργαζόμενος κόσμος δεν ξέρει πως να αντιδράσει, υπό τον φόβο της απώλειας μεροκάματου, ενώ οργιάζουν οι εργοδοτικοί εξαναγκασμοί σε εργασία με ασθένεια. Η κυβέρνηση επέλεξε να αφήσει μόνη της την κοινωνία απέναντι σε αυτή την καταστροφή.

Διεκδικούμε :

  • Παροχή από την εργοδοσία δωρεάν μασκών υψηλής προστασίας FFP2/KN95 και αντισηπτικών
  • Ιχνηλάτηση και συχνά τεστ με ευθύνη και έξοδα της εργοδοσίας
  • Κανείς στη δουλειά με ασθένεια. Πλήρης στήριξη σε όλους όσους νοσούν με μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη (και στους εργαζόμενους με δελτίο). Πληρωμένη άδεια για την περίοδο αναμονής αποτελεσμάτων/νόσησης/ανάρρωσης, και γονεϊκή άδεια για τη φροντίδα των παιδιών ή των ηλικιωμένων. Όχι στη μείωση της καραντίνας στο 5ήμερο. Να δοθούν οι άδειες ειδικού σκοπού.
  • Περιορισμός του αριθμού εργαζομένων ανά χώρο στις δουλειές γραφείου (εσωτερικές), ένας εργαζόμενος ανά γραφείο, μέτρα φυσικού και τεχνητού εξαερισμού.
  • Τηλεργασία για τους ευπαθείς και τους συνοικούντες με ευπαθείς ομάδες και για σε όσους/ες εργαζόμενους/ες το επιλέξουν, με παροχή απαραίτητου εξοπλισμού από την εργοδοσία, χωρίς καμία καταπάτηση του ωραρίου.
  • ΟΧΙ στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Καμία αναστολή συμβάσεων, καμία απόλυση.
  • Προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας.
  • Μέτρα αποφυγής του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Όχι στην αξιοποίηση της πανδημίας ως πρόσχημα για την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Όχι στα πρόστιμα, στις διαθεσιμότητες και στις απολύσεις.
  • Στεκόμαστε στο πλευρό των Υγειονομικών, των σωματείων τους και των δίκαιων αιτημάτων τους για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας! Από κοινού αγωνιζόμαστε για να δοθεί ουσιαστική ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, του ΕΣΥ. Χρηματοδότηση, προσλήψεις, μονιμοποίηση προσωπικού. Να πάρει η κυβέρνηση πίσω την απόφασή της για μείωση κατά 820 εκ. των δαπανών για την υγεία το 2022. Άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας χωρίς αποζημίωση – αρκετά κερδίσανε όλο αυτό τον καιρό.

Συναδελφικά,
Το ΔΣ


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑

Follow by Email