Συλλαλητήριο 16/12 ενάντια στον προϋπολογισμό

Συναδέλφισσες/Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φέρνει για ψήφιση έναν ακόμη αντιλαϊκό προϋπολογισμό που συμπυκνώνει την ουσία της πολιτικής που εφαρμόζει εδώ και δύο χρόνια: οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Έναν προϋπολογισμό που δεν δίνει τίποτα σε δημόσια υγεία και παιδεία, που άλλωστε θεωρούνται πολυτέλειες σύμφωνα με την κυβερνητική ρητορική. Οι ιδιωτικοποιήσεις βαφτίζονται επενδύσεις με το κράτος όλο και περισσότερο να αποποιείται των ευθυνών του για την ενίσχυση και ποιοτική αναβάθμιση βασικών κοινωνικών αγαθών. Οι στρατιωτικές δαπάνες έρχονται να συμπληρώσουν τις δαπάνες που εν μέσω πανδημίας δόθηκαν για να ενισχύσουν την κατασταλτική θωράκιση του κράτους αντί για το χειμαζόμενο δημόσιο σύστημα υγείας.

Για μια ακόμη φορά ο προϋπολογισμός που ψηφίζεται δεν αυξάνει τον βασικό μισθό, αντίθετα προβλέπει τη συρρίκνωση των εισοδημάτων των εργαζομένων σε μια εποχή που το κόστος ζωής αυξάνεται δραματικά(ακόμα και σε συνθήκες τηλεργασίας), ενώ συγχρόνως ο νόμος Χατζηδάκη επιχειρεί να διαλύσει κεκτημένα και δικαιώματα χρόνων, οικοδομώντας σύγχρονα εργασιακά κάτεργα. Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με τη λεηλασία των εισοδημάτων, της εργασίας και της ζωής τους.

Κανένα επιπλέον βάρος στις πλάτες των εργαζομένων. Ο λαός σώζει τον λαό.

Συμμετέχουμε μαζί με σωματεία, εργατικά κέντρα, συνδικάτα και ομοσπονδίες στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 16/12 με πορεία προς την Βουλή.

Το ΔΣ του Σωματείου