Ανακοινώσεις

Published on April 28th, 2020 | by Nokia Labour Union

0

Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων της Υπηρεσίας Ασύλου.

Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος συμπαραστέκεται στον αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων της Υπηρεσίας Ασύλου, με το  δίκαιο αίτημα του σωματείου τους για ανανέωση όλων ανεξαιρέτως των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου που επρόκειτο να λήξουν από τέλη του Απριλίου 2020.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την προκλητική ενέργεια ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ εξαιρώντας από την ανανέωση των συμβάσεων δεκαέξι από τους περίπου εξακόσιους εργαζόμενους. Οι απολύσεις αυτές είναι ξεκάθαρα συνδικαλιστικές διώξεις, καθώς οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι ενεργά μέλη του σωματείου – ανάμεσά τους περιλαμβάνεται και η πρόεδρος του σωματείου – και από τους παλαιότερους συμβασιούχους και πολλά ενεργά μέλη του Σωματείου, με την υπηρεσία τους να ξεκινά το 2014–‘15. Η κυβέρνηση φυσικά γνωρίζει πως με χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις ασύλου σε πρώτο βαθμό και χιλιάδες ανθρώπους που αναμένουν να καταγραφούν τα αιτήματά τους, η Υπηρεσία Ασύλου χρειάζεται όχι μόνο επιπλέον προσωπικό, αλλά και να συνεχίσει να αξιοποιεί το υπάρχον έμπειρο προσωπικό. Προχωρά όμως σε μια κίνηση ρεβανσισμού απέναντι στη δράση του ίδιου του σωματείου, το οποίο έχει προχωρήσει σε σειρά κινητοποιήσεων στα τρία έτη λειτουργίας του για πραγματοποίηση των στόχων του, (όπως επίσχεση εργασίας ενός μήνα για την διεκδίκηση των πολύμηνων στερούμενων μισθών), αλλά και απεργία στις 11 Μαρτίου για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ίδιων των αιτούντων άσυλο και εναντίον του νόμου που πρόσφατα ψήφισε και εφαρμόζει η κυβέρνηση, ο οποίος καταστρατηγεί διεθνείς συνθήκες και διαδικαστικές εγγυήσεις των προσφύγων.

Το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου απάντησε στην πρόκληση αυτή με ομόφωνη απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης για απεργία διαρκείας από την Παρασκευή 24 Απριλίου.

Όπλο των εργαζομένων η αλληλεγγύη και οι κοινοί αγώνες! Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον αγώνα τους και θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε..

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ – ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ!

– Καμία απόλυση συμβασιούχων, ούτε τώρα ούτε μετά! Η απόλυση εν μέσω πανδημίας αποτελεί πρόκληση. Άμεση ανανέωση-παράταση των συμβάσεων για το ήδη υφιστάμενο προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων. Να μπει τέρμα στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης των συμβασιούχων.

– Να σταματήσει η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας μέσω προγραμμάτων.

– Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες κι όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να μπει τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας! Ίση αμοιβή για ίση εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Ίσα δικαιώματα για τις εργαζόμενες μητέρες και τις εγκύους.

– Προσλήψεις και στελέχωση όλων των δημόσιων υπηρεσιών με μόνιμο και σταθερό προσωπικό.

– Καμία συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Καμία ιδιωτικοποίηση των δημόσιων φορέων.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΝΟΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑

Follow by Email