Τρίτη 22 Σεπτέμβρη | Στάση Εργασίας 12:00–16:00 Γενική Συνέλευση στις 13:00 | Αίθουσα PLATON

Τρίτη 22 Σεπτέμβρη | Στάση Εργασίας 12:00–16:00

Γενική Συνέλευση στις 13:00 | Αίθουσα PLATON

Δέκα ημέρες πριν από τη μεταφορά των συναδέλφων του FWA στην Inseego, κρίσιμα ζητήματα παραμένουν θολά και ανοιχτά. Οι συνάδελφοι του FWA CPE, σε μία ακόμη ανοιχτή, συλλογική συζήτηση με το Σωματείο, δήλωσαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε στάση εργασίας, με σκοπό την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους!

Στηρίζουμε όλοι και όλες τους συναδέλφους μας από το FWA CPE!

Διεκδικούμε:

  • Έγγραφη και αναλυτική περιγραφή («booklet») της αντιστοίχισης των δικαιωμάτων και των παροχών στη νέα εταιρεία.
  • Έγγραφη κοινοποίηση όλων των κανονισμών της νέας εταιρείας (κανονισμός εργασίας, ωράριο εργασίας, διάλειμμα, εσωτερικές πολιτικές για υπερωρίες, standby κ.λπ.), καθώς και των εταιρικών πολιτικών (company car, travel, expenses, teleworking κ.λπ.).
  • Αυξήσεις μισθών για όλους τους συναδέλφους, αντίστοιχες με τα επίπεδα της αγοράς και την αυξημένη αβεβαιότητα λόγω της μεταβίβασης.
  • Να αποσαφηνιστούν εγγράφως η διαδικασία, τα κριτήρια και το ύψος των ετήσιων μισθολογικών αυξήσεων, καθώς και η διαδικασία για το ετήσιο bonus.
  • Τριετή ρήτρα προστασίας των συναδέλφων από απόλυση. Αν μέσα σε αυτό το διάστημα η νέα εταιρεία τούς απολύσει, η NOKIA να υποχρεούται να τους επαναπροσλάβει.

Δεν γίνεται να δεχτούμε προφορικές και αόριστες διαβεβαιώσεις ότι όλα θα αντιστοιχηθούν.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Πάνω από 200 συνάδελφοί μας στο XHAUL μπορεί το επόμενο διάστημα να βρεθούν στο ίδιο ακριβώς καθεστώς.

Θέλουμε την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία θα μας κατοχυρώνει σε κάθε ενδεχόμενο, ακόμη και σε περίπτωση πώλησης, μαζί με γενναίες αυξήσεις.

Και μέσα σε αυτό το εκρηκτικό σκηνικό, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε και την απόλυση συναδέλφισσας με αιτιολογία την «απόδοση».

Μάλιστα, λίγες ημέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί προσπάθεια να οδηγηθεί σε παραίτηση, η οποία ανακλήθηκε μετά την άμεση παρέμβαση του Σωματείου.

Δεν θα αποδεχτούμε απολύσεις και πιέσεις σε συναδέλφους πίσω από κλειστές πόρτες. Κανένας και καμία μόνος ή μόνη απέναντι στην εργοδοσία!

Την ίδια στιγμή, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές όσον αφορά την απορρόφηση συναδέλφων σε ανοιχτές θέσεις εργασίας.

Καταγγέλλουμε ότι συνάδελφοι με πολλά χρόνια εμπειρίας έχουν υποβάλει δεκάδες αιτήσεις (apply), χωρίς να γίνονται δεκτοί ή να λαμβάνουν απάντηση.

Επαναφέρουμε το αίτημά μας: Άμεσα, εδώ και τώρα, να απορροφηθούν όλοι οι συνάδελφοι υπό απόλυση σε ανοιχτές θέσεις εργασίας, με ευθύνη της διοίκησης και επανεκπαίδευση όπου χρειάζεται, χωρίς καμία βλαπτική μεταβολή.

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!

Δεν υπάρχει τμήμα ή συνάδελφος που να μην επηρεάζεται. Πιάνουμε το νήμα από το συγκλονιστικό πανελλαδικό συλλαλητήριο της ΔΕΘ.

Δεν είμαστε μόνοι. Σε δεκάδες χώρους εργασίας, στον κλάδο και όχι μόνο, αναπτύσσονται αντίστοιχοι αγώνες.

Την ίδια στιγμή, δεν ζούμε σε γυάλα. Οι πολεμικές εστίες, η ακρίβεια, οι ανύπαρκτες δομές στήριξης της οικογένειας και η κατάσταση στην Υγεία είναι ζητήματα που μας αφορούν όλους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!

Θέματα Γενικής Συνέλευσης:

  1. Κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων του FWA CPE κατά τη μεταφορά τους στην Inseego.
  2. Απολύσεις και συνολικότερες εξελίξεις στη NOKIA και στο XHAUL.
  3. Επιχειρησιακή απεργία και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
  4. Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις για όλους.

Καμία απόλυση — άμεση απορρόφηση όλων των συναδέλφων!

Καμία μεταφορά χωρίς κατοχύρωση θέσεων εργασίας, μισθών, δικαιωμάτων και παροχών!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ NOKIA