Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο, γινόμαστε ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που όλο και δυναμώνει! Όλοι στις 20.00 στην Ολονύχτια διαμαρτυρία των φοιτητικών συλλόγων, μπροστά από την πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στα Προπύλαια.

Συνάδελφοι, το σωματείο εργαζομένων της ΝΟΚΙΑ, από την αρχή της συνεχιζόμενης σφαγής στην Παλαιστίνη, έχει πάρει θέση στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Από τις πρώτες κιόλας μέρες της κλιμάκωσης διαμορφώσαμε Ψήφισμα στήριξης και αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, οργανώσαμε εκδήλωση και συζητήσαμε μια σημαντική πλευρά του πολέμου, που είναι ο πόλεμος της προπαγάνδας και των fake news, στείλαμε με την αποστολή του Π.Α.Μ.Ε υγειονομικό υλικό.

Συνεχίζοντας τις δράσεις αλληλεγγύης, πιστεύουμε πως πρέπει να δυναμώσει, να εκφραστεί ακόμη πιο μαζικά η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό.  Να απαιτήσουμε να σταματήσει η συνεχιζόμενη γενοκτονία του, που κλιμακώνεται με τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Ράφα τις τελευταίες μέρες, από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, με τη στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης.  Να καταδικάσουμε τη συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτό το έγκλημα, είτε δαπανώντας δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, είτε με την αποστολή πολεμικού υλικού, φρεγατών ακόμη και προσωπικού που εμπλέκουν ακόμη περισσότερο τη χώρα στον πόλεμο.

Οι εικόνες του φοιτητικού ξεσηκωμού σε πανεπιστήμια σε όλο τον πλανήτη είναι αισιόδοξες! Από τα πανεπιστήμια της Αμερικής και τους φοιτητές που δεν λυγίζουν απέναντι στη βάρβαρη καταστολή της δήθεν προοδευτικής κυβέρνησης Μπάιντεν μέχρι τη Γαλλία και πολλές ακόμα χώρες της Ευρώπης, οι φοιτητές στέκονται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και απαιτούν να σταματήσει εδώ και τώρα η γενοκτονία που Παλαιστινιακού λαού καθώς και οποιαδήποτε συνεργασία των πανεπιστημίων τους με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

Στους πολέμους για τα κέρδη, στη γενοκτονία σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, στη σφαγή χιλιάδων μικρών παιδιών, κανένας να μην μείνει σιωπηλός!

Δε θα σταματήσουμε, δεν θα μας κάνουν να “συνηθίσουμε” τη θέα νεκρών, πεινασμένων, κακοποιημένων παιδιών!

   ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ!

  • Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο, γινόμαστε ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που όλο και δυναμώνει!
  • Όλοι στις 20.00 στην Ολονύχτια διαμαρτυρία των φοιτητικών συλλόγων, μπροστά από την πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στα Προπύλαια.

Δεκάδες καλλιτέχνες στηρίζουν, συμμετέχοντας στην ολονύχτια διαμαρτυρία που διοργανώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας!

Μέχρι στιγμής συμμετέχουν οι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Μιχάλης Ατσαλής, Κώστας Βλαχούτσος, Ολίνα Γεωργοπούλου, Αλέξανδρος Δαΐκος, Ζωγράφος, Βιολέτα Ίκαρη, Μιχάλης Καλογεράκης, Δημήτρης Κανέλλος, Πολυξένη Καράκογλου, Θοδωρής Καρέλλας, Λόγος Τιμής, Δημήτρης Μητσοτάκης, Αποστόλης Μόσιος, Αναστασία Μουτσάτσου, Άγης Παπαπαναγιώτου, Απόστολος Ρίζος, Φώτης Σιώτας, Αλκαίος Σογιούλ, Γιάννης Ταυλάς, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Το Σφάλμα, Υπεραστικοί, Νεφέλη Φασουλή, Μάρθα Φριντζήλα, Tiny Jackal.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΚΙΑ