
50 χρόνια μετά τον Νοέμβρη του 1973 .. 50 χρόνια μετά τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου .. και τα συνθήματα του ξεσηκωμού και της πάλης ενάντια στην δικτατορία είναι πραγματικά επίκαιρα ..
«Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» ….
Τιμούμε τους νεκρούς ήρωες του Νοέμβρη! Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στους χιλιάδες φοιτητές και εργάτες της Αθήνας, που αγωνίστηκαν για τρεις μέρες ηρωικά, με αυτοθυσία και πρωτόγνωρη αυτενέργεια σπάζοντας τον φόβο που προκαλούσε μέχρι τότε η χούντα. Δεν τους σταμάτησαν ούτε οι φυλακίσεις, οι εξορίες, τα βασανιστήρια! Με τον αγώνα τους κλόνισαν την χούντα που έπεσε μέσα στους επόμενους μήνες. Τέτοια δύναμη έχουν οι αγώνες του λαού , οι αγώνες μας! Απέναντί τους, κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος! Σπάνε τον φόβο, την καταστολή, τις απαγορεύσεις!
Πόσο επίκαιρα είναι τα συνθήματα όταν 50 χρόνια μετά γινόμαστε μάρτυρες συλλήψεων και καταστολής όσων σηκώνουν την σημαία της Παλαιστίνης στις μεγαλειώδεις πορείες αλληλεγγύης, στο μαραθώνιο και αλλού; Πόσο πιο επίκαιρο να είναι το σύνθημα για ελευθερία όταν ο φετινός εορτασμός γίνεται σε μια περίοδο που η Παλαιστίνη βομβαρδίζεται και χτυπιέται από το κράτος-«δολοφόνο» του Ισραήλ με την στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Πάνω από 4500 ως τώρα είναι μόνο τα δολοφονημένα παιδιά! Πόσο πιο επίκαιρο το σύνθημα για ψωμί όταν η ακρίβεια καλπάζει και το μηνιάτικο εξανεμίζεται πολύ πριν το τέλος του μηνά!
Το σύνθημα του Πολυτεχνείου «Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ» είναι σύνθημα για την ειρήνη και την φιλία μεταξύ των λαών.
Οι εργαζόμενοι της ΝΟΚΙΑ, που σταθερά εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όποιον είναι σε ανάγκη, σε όποιον αγωνίζεται, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στον παλαιστινιακό λαό!
Ενώνουμε τη φωνή μας με τις διαμαρτυρίες που αγκαλιάζονται από εκατοντάδες χιλιάδες σε όλο τον κόσμο και διεκδικούμε:
Να σταματήσει τώρα η σφαγή του παλαιστινιακού λαού – Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στις εστίες τους, για να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι Παλαιστίνιοι και άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
Ο κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου και «ανάφλεξης» όλης της περιοχής είναι πιο ορατός από ποτέ. Σε αυτό το έγκλημα συμμετέχει και η ελληνική κυβέρνηση που βαφτίζει την γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού «αυτοάμυνα» του Ισραήλ και έφτασε μάλιστα, στο σημείο να μη στηρίξει ψήφισμα στον ΟΗΕ για ανθρωπιστική εκεχειρία! Δε θέλουμε η Ελλάδα να γίνεται βάση για τα στρατεύματα που συμμετέχουν στον πόλεμο, δε θέλουμε να δίνει το έδαφός της γιατί έτσι γίνεται πιθανός στόχος αντιποίνων σε περίπτωση που γενικευθεί ο πόλεμος!
Την ώρα λοιπόν, που οι μισθοί μας μένουν σταθεροί και η ακρίβεια καλπάζει, πληρώνουμε 7 δισ. ευρώ το χρόνο για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, την αποστολή πολεμικού υλικού, φρεγατών, πολεμικών αεροπλάνων και προσωπικού που εμπλέκουν κι άλλο τη χώρα στον πόλεμο.
Τα συνθήματα του πολυτεχνείου λοιπόν είναι επίκαιρα και μας εμπνέουν στο σήμερα για τους αγώνες που δίνονται από σωματεία και που έχουμε μπροστά μας, αγώνες ενάντια στην ακρίβεια, για τη προστασία της λαϊκής κατοικίας, για ΣΣΕ, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα …
Τους αγώνες που καλούμαστε να δώσουμε και στην ΝΟΚΙΑ για σταθερή δουλειά , ενάντια στις απολύσεις για τα κέρδη των λίγων, για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις και συγκροτημένα δικαιώματα για όλους, για μέτρα προστασίας του εισοδήματος μας από την ακρίβεια και μέτρα υγείας και ασφάλειας στα κτίρια που εργαζόμαστε.
Το Σωματείο Εργαζομένων ΝΟΚΙΑ θα καταθέσει στεφάνι στον χώρο του Πολυτεχνείου την Πέμπτη 16/11 στις 5.30μμ! Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται εκεί!
Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και ξεκινάμε στις 5μμ από το σωματείο οικοδόμων μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία.
Συμμετέχουμε όλοι στην μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία την Παρασκευή 17/11.
Συνεχίζουμε τους αγώνες με την ίδια αποφασιστικότητα – όλοι στην ΓΣ του σωματείου μας την Τρίτη 21/11 ενάντια στις απολύσεις και για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις!
