Δύο χρόνια από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου — Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί! Στις 14 Ιούνη διαδηλώνουμε στην Καλαμάτα στις 19.30 στην Κεντρική Πλατεία – Συναυλία στο λιμάνι!

Δύο χρόνια από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου — Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί!

Στις 14 Ιούνη διαδηλώνουμε στην Καλαμάτα στις 19.30 στην Κεντρική Πλατεία – Συναυλία στο λιμάνι!

Συμπληρώνονται δύο χρόνια από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, όπου βρήκαν βασανιστικό θάνατο πάνω από 600 άνθρωποι, ανάμεσά τους εκατοντάδες γυναίκες και ανυπεράσπιστα παιδιά. Δεν ήταν ένα «επιχειρησιακό λάθος», όπως προκλητικά είπε πρόσφατα ο αρμόδιος Υπουργός Μάκης Βορίδης. Ήταν ένα έγκλημα με αιτίες και ενόχους.

Σήμερα, παρά τα συγκλονιστικά στοιχεία που έχουν έρθει στο φως για τις εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις του Ελληνικού Λιμενικού και της Frontex, καμία ευθύνη δεν έχει αποδοθεί, κανένας ένοχος δεν έχει τιμωρηθεί. Κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία – συνομιλίες, βίντεο, υλικό από τις κάμερες – έχουν «εξαφανιστεί». Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αναλάβει ρόλο οργανωτή της συγκάλυψης και σ’ αυτό το έγκλημα.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΝΟΚΙΑ ενώνουμε τη φωνή μας με δεκάδες συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα και υποσχόμαστε να παλέψουμε να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα, να υπάρξει δικαίωση. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στην εμπλοκή της Ελλάδας, ενάντια στις πολιτικές που ξεριζώνουν λαούς και στοιβάζουν πρόσφυγες σε αποθήκες ψυχών, ενάντια στην άγρια πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων σε βάρος των μεταναστών και προσφύγων, ενάντια σε όσους σκορπούν τον πόλεμο και την καταστροφή, που προκαλούν τα τεράστια κύματα των ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών, ενάντια σε όλους όσους κλέβουν τον ιδρώτα και τον κόπο των εργαζομένων, τσακίζουν τα δικαιώματά μας στη δουλειά, την υγεία και την παιδεία, για να ξοδεύουν δισεκατομμύρια στους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Το ναυάγιο της Πύλου είναι μέρος της ίδιας εγκληματικής πολιτικής που οδήγησε στα Τέμπη, στις πλημμύρες στη Θεσσαλία και στη Μάνδρα, στη φωτιά στο Μάτι, στους νεκρούς εργάτες, στις διώξεις εκπαιδευτικών και συνδικαλιστών, μαθητών -φοιτητών. Ο κοινός παρονομαστής είναι το κυνήγι του κέρδους, η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Το 2024, περισσότεροι από 2.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται στη Μεσόγειο. Φτάνει πια!

Στις 14 Ιούνη διαδηλώνουμε στην Καλαμάτα! Απαιτούμε:

  • Να αποδοθούν όλες οι ευθύνες και να τιμωρηθούν οι ένοχοι του ναυαγίου της Πύλου.
  • Να κλείσουν όλες οι βάσεις θανάτου, να επιστρέψουν τα στρατεύματα από αποστολές εκτός συνόρων.
  • Να σταματήσει κάθε σχέση της ελληνικής κυβέρνησης με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.
  • Να τερματιστούν οι επαναπροωθήσεις και οι απελάσεις. Να κλείσουν όλα τα hot-spots.
  • Να διασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες με πλήρη πρόσβαση σε υγεία, διερμηνεία και άσυλο.
  • Να δοθούν άδειες διαμονής και εργασίας σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες εργάτες.
  • Να καταρτιστεί σχέδιο κοινωνικής ένταξης με ευθύνη του κράτους.

 

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής, τα συνδικάτα της Αττικής θα διαθέσουν πούλμαν που θα αναχωρήσουν το Σάββατο στις 15:30 από την πλατεία Καραϊσκάκη (Μεταξουργείο).

Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο email elpida.stefanidi@nokia.com

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΚΙΑ