Ανακοίνωση Σωματείου εργαζομένων ΝΟΚΙΑ για την Απεργία 26-11-2020 – NokiaLabourUnion

Ανακοινώσεις

Published on November 24th, 2020 | by Nokia Labour Union

0

Ανακοίνωση Σωματείου εργαζομένων ΝΟΚΙΑ για την Απεργία 26-11-2020

Την Πέμπτη 26/11 κάνουμε ότι πιο αξιοπρεπές και ουσιαστικό έχουμε κάνει εδώ και μήνες.

Κανένας και καμία να μην ανοίξει υπολογιστή.

Κανένα email να μην ανταλλαχτεί, σε κανένα testbed να μη συνδεθούμε, καμία γραμμή κώδικα να μη γραφτεί.

Την Πέμπτη 26/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και παρεμβαίνουμε στην κυβερνητική πολιτική.

Απεργούμε επειδή η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας και καραντίνας βρήκε ευκαιρία και φέρνει προς ψήφιση ένα εργοδοτικό νομοσχέδιο που καταργεί για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια το 8ωρο! Που φακελώνει σωματεία και συνδικαλιστές, που απειλεί και υπονομεύει το δικαίωμα στην απεργία, που υπονομεύει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, που διευκολύνει τις απολύσεις ακόμα πιο πολύ και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Τα δίνει πια ΟΛΑ στα αφεντικά.

Απεργούμε επειδή η κυβέρνηση βρήκε όλο αυτό τον καιρό ευκαιρία να ενισχύσει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την τηλεργασία, το διευθυντικό δικαίωμα πάνω στους εργαζόμενους, τις απλήρωτες υπερωρίες, τις αναστολές και πολλά άλλα που τα ζούμε.

Απεργούμε επειδή η κυβέρνηση έχει αφήσει ανοχύρωτο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με ελάχιστες ΜΕΘ, με ελάχιστο κακοπληρωμένο και έκτακτο προσωπικό που δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες, ενώ την ίδια στιγμή αφήνει στο απυρόβλητο τις ιδιωτικές κλινικές. Αντίθετα, βρίσκει εκατομμύρια για να θρέφει τα ΜΜΕ της και τους μηχανισμούς καταστολής.

Απεργούμε επειδή ο συνωστισμός που επιτρέπει η κυβέρνηση στα εργοστάσια και στα ΜΜΜ μόνο και μόνο για να διατηρήσουν τα κέρδη τους οι εργοδότες έχουν φέρει 3000+ ημερήσια κρούσματα και πάνω από 60 νεκρούς κάθε μέρα, με αμείωτο ρυθμό ήδη μετά από 2 βδομάδες lockdown.

Απεργούμε για να φωνάξουμε ότι εμείς δε φταίμε για αυτά, όπως μας κατηγορεί και νομίζει ότι μας κοροϊδεύει η κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία είμαστε τα θύματα της κυβερνητικής πολιτικής που έβαζε την πολιτική πάνω από την επιστήμη, παίρνοντας γελοία, άτολμα και επικοινωνιακά μέτρα από το καλοκαίρι και μετά, αφού είχε διαφημίσει ότι «νικήσαμε τον κορονοϊό» για να φέρει τουρίστες.

Απεργούμε επειδή η κυβέρνηση φρόντισε να κρατήσει τα σχολεία ανοιχτά με 25 παιδιά ανά τάξη με ότι αυτό συνεπάγεται για τη μετάδοση του ιού, επειδή στα παιδιά μας επιφύλαξε μία προβληματική τηλεκπαίδευση-κοροϊδία που δημιούργησε πολλά προβλήματα σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, μόνο και μόνο για να λέει ότι κρατάει τα σχολεία ανοιχτά, ενώ πολλά παιδιά δεν είχαν καν πρόσβαση σε αυτήν. Ταυτόχρονα άφησε ανοιχτό το δρόμο στους εργοδότες να μη δίνουν πια την άδεια ειδικού σκοπού κάνοντας τη ζωή των γονιών εφιάλτη

Απεργούμε επειδή η απάντηση της κυβέρνησης σε όλα όσα κάνει είναι η καταστολή και η χειραγώγηση των ΜΜΕ. Το αστυνομικό κράτος και η αυθαιρεσία έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με αποκορύφωμα τη χουντική απαγόρευση των συγκεντρώσεων για 3 μέρες σε όλη την Ελλάδα και την καταστολή και τη βία τη μέρα του Πολυτεχνείου. Ότι κινείται εδώ και 10 μήνες, καταστέλλεται με βία και αυθαιρεσία από μία πανικόβλητη κυβέρνηση που βλέπει τις αντιδράσεις που έρχονται.

Απεργούμε όμως και για τις συνθήκες εργασίας στη ΝΟΚΙΑ και τις τακτικές της διοίκησης.

Η διοίκηση της ΝΟΚΙΑ, ειδικά τον τελευταίο χρόνο και ακόμα περισσότερο εν μέσω πανδημίας έχει γίνει πιο κυνική και αντεργατική από ποτέ, με τις πλάτες βέβαια της κυβέρνησης και των νομοσχεδίων.

Απεργούμε ενάντια στην εντατικοποίηση που εν μέσω πανδημίας έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας.

Απεργούμε ενάντια στην κοροϊδία που ενώ η ΝΟΚΙΑ δεν έχει δώσει καν το αυτονόητο επίδομα για internet όσο τηλεργαζόμαστε, μας διαφημίζει ως benefit «συνταξιοδοτικά» προγράμματα χωρίς να βάζει φράγκο η ίδια, αλλά ζητάει να ρισκάρουμε τα χρήματά μας.

Απεργούμε ενάντια στις απλήρωτες υπερωρίες και τα εξαντλητικά ωράρια που η διοίκηση της ΝΟΚΙΑ αρνείται πεισματικά, όπως είναι φυσικό, να περιορίσει και να ρυθμίσει εκμεταλλευόμενη το καθεστώς τηλεργασίας.

Απεργούμε επειδή η ΝΟΚΙΑ έχει κάνει τους εργαζόμενους γονείς μπαλάκι και προσπαθεί να μας κάνει ικέτες για να πάρουμε τις άδειες ειδικού σκοπού από κάθε προϊστάμενο για να είμαστε μαζί με τα παιδιά μας. Πιστεύει η διοίκηση της ΝΟΚΙΑ ότι εμείς θα πρέπει να εργαζόμαστε όλη νύχτα για να ανταπεξέλθουμε.

Απεργούμε επειδή η διοίκηση της ΝΟΚΙΑ διαφαίνεται ότι προσπαθεί μέσω του «κτηριακού», εκμεταλλευόμενη την υγειονομική κρίση,  να περάσει σε ένα καθεστώς μόνιμης μερικής ή ολικής τηλεργασίας ενάντια στα εργασιακά δικαιώματά μας και στον προσωπικό μας χρόνο και χώρο.

Απεργούμε ενάντια στις αξιολογήσεις που είναι μοχλός περαιτέρω καταπίεσης των εργαζομένων εν μέσω πανδημίας.

Την Πέμπτη 26/11 έχουμε πολλούς λόγους να απεργήσουμε.

Θα είμαστε στο δρόμο, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας όπως εμείς ξέρουμε καλύτερα από αυτούς που κυβερνούν και μας έχουν φέρει μέχρι εδώ.

Θα είμαστε με τις μάσκες μας, αλλά δε θα μείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση:

 • Να αποσύρει το αντεργατικό νομοσχέδιο!
 • Κάτω τα χέρια από το 8ωρο και το συνδικαλιστικό νόμο!
 • Ουσιαστικά μέτρα για τους εργαζόμενους που πλήττονται από την πανδημία
 • Μαζικές προσλήψεις στο ΕΣΥ, επιπλέον κλίνες ΜΕΘ, επίταξη ιδιωτικών κλινικών και νοσοκομείων
 • Περισσότερα ΜΜΜ – Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας
 • Όχι στην ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας
 • Ενίσχυση του ΟΜΕΔ και του ΣΕΠΕ υπέρ των εργαζομένων
 • ΣΤΟΠ στην καταστολή και την αστυνομική αυθαιρεσία – Κατάργηση του νόμου για τις διαδηλώσεις

Απαιτούμε από τη διοίκηση της ΝΟΚΙΑ:

 • Σεβασμός στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες
 • Όχι στην ελαστικοποίηση του ωραρίου – Τήρηση του συνεχόμενου 8ώρου με ευθύνη της διοίκησης
 • Όχι στην μονιμοποίηση της τηλεργασίας
 • Σταθερά γραφεία για όλους και για όλες στην εταιρεία
 • Διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για κάθε αλλαγή στα κτηριακά και στο καθεστώς εργασίας
 • Πληρωμή εφάπαξ επιδόματος internet όσο τηλεργαζόμαστε
 • Δίχως όρους χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στους γονείς που τη δικαιούνται
 • Οι οικογένειές μας πάνω από τα deadlines της ΝΟΚΙΑ
 • Όχι στην εντατικοποίηση και τις αξιολογήσεις ειδικά εν μέσω τηλεργασίας


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑

Follow by Email