Ψηφίσματα

Published on October 7th, 2020 | by Nokia Labour Union

0

Κάλεσμα για τη δολοφονία του Φύσσα και τη δίκη της ΧΑ

Εφτά χρόνια συμπληρώθηκαν αυτές τις μέρες από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του αντιφασίστα μουσικού που δολοφονήθηκε από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία του Παύλου έγινε λίγες μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση των φασιστών σε συναδέλφους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαν επιδοθεί σε δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες εργάτες και σε νέους ανθρώπους.

Εφτά χρόνια μετά και ήρθε ή ώρα  να αποδοθεί δικαιοσύνη, ενώ ο δολοφόνος Ρουπακιάς είναι τόσο καιρό εκτός φυλακής, το ίδιο και αυτοί που έδιναν τις εντολές, η ηγεσία της εγκληματικής αυτής οργάνωσης. Η δίκη της Χρυσής Αυγής έφτασε στο τέλος της μετά τις αγορεύσεις των συνηγόρων και η απόφαση αναμένεται την Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 11:00. Η Χρυσή Αυγή μπορεί να είναι πια εκτός Κοινοβουλίου και τα περισσότερα μέλη της να έχουν φυλλορροήσει ή βρει καταφύγιο σε άλλα κόμματα, προφανώς ενόψει των Δικαστηρίων αλλά το ρατσιστικό δηλητήριο συνεχίζει να υπάρχει στην κοινωνία. Νέα κόμματα-υποκαταστήματα της ΧΑ έχουν δημιουργηθεί από τους υπόδικους πρώην Βουλευτές Κασιδιάρη και Λαγό, αλλά και η παρουσία της Ελληνικής Λύσης στο Κοινοβούλιο εκφράζει ένα κομμάτι αυτών των απόψεων. Η κυβέρνηση με την έντονα ελεγχόμενη ενημέρωση από τα ΜΜΕ, την καθημερινή βία κατά των μεταναστών και προσφύγων, τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την απερίγραπτη βία της Αστυνομίας εναντίον πολιτών στα συλλαλητήρια, τα πλέον καθημερινά “μεμονωμένα περιστατικά” στο δρόμο, αλλά και εκτός υπηρεσίας όπως είδαμε τελευταία, το χουντικό νομοσχέδιο του Χρυσοχοΐδη για περιορισμό των διαδηλώσεων και η ολοένα και συντηρητικότερη μετατόπιση της ατζέντας ευνοεί τέτοιες αντιλήψεις.

Ο φασισμός της τελευταίας δεκαετίας …

Το αυγό του φιδιού που μεγάλωσε μέσα στην κρίση, εξέθρεψαν τόσα χρόνια το ίδιο το σύστημα και το επίσημο παρακράτος για να το χρησιμοποιήσουν όπως αυτοί ήθελαν. Μάλιστα διάφοροι μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοεργολάβοι, εφοπλιστές, ποδοσφαιρικοί παράγοντες και γνωστοί καναλάρχες, ενήργησαν «έξυπνα» και δημιούργησαν άριστες σχέσεις με τον φασιστικό υπόκοσμο, για να τους έχουν μόνιμα μπράβους στη διάθεσή τους. Έτσι λοιπόν έχουν την κάλυψη να κάνουν τους παλικαράδες κάθε φορά στους αδύναμους της κοινωνίας, στους εξαθλιωμένους της Μόρια, στους εργάτες στα χωράφια στο Τυμπάκι, στους  Πακιστανούς μετανάστες που δουλεύουν στα φανάρια, στους πρόσφυγες που έρχονται από την Μέση Ανατολή από πολέμους και ολοκληρωτικά καθεστώτα, στους κάθε λογής φτωχούς εργάτες που αφήνουν πίσω τις πατρίδες τους για να βρουν μια καλύτερη μοίρα.

Από την άλλη ποιούν την νήσσαν όταν έρχονται οι εμίρηδες από το Κατάρ να αγοράσουν βραχονησίδες, οι Κινέζοι επενδυτές για τα λιμάνια, οι Γερμανοί για τα αεροδρόμια και ο κατάλογος δεν τελειώνει. Το απεχθές πρόσωπο της Χρυσής Αυγής είχε αναδυθεί δημόσια στην ελληνική κοινωνία πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, την πυρπόληση της επιχείρησης μετανάστη από το Καμερούν στην πλατεία Αμερικής και σωρεία άλλων αντίστοιχων δράσεων.

Το Σωματείο μας έχει σταθεί εδώ και πολύ καιρό απέναντι στο φασισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία με ανακοινώσεις, κινητοποιήσεις αλλά κυρίως με έμπρακτη στήριξη σε όσους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη. Χωρίς διακρίσεις, είτε Έλληνες είτε μετανάστες από άλλες χώρες, από το Μάτι και την Μάνδρα Αττικής, ως το κέντρο προσφύγων του Λαυρίου και το Λιμάνι του Πειραιά. Ειδικά σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, εμείς  πρέπει να συνεχίσουμε να στεκόμαστε Άνθρωποι στις δύσκολες συνθήκες της κρίσης, της ανεργίας και της κοινωνικής εξαθλίωσης. Να παλεύουμε για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας και οποιασδήποτε διαφορετικότητας, ενάντια στο ρατσιστικό δηλητήριο και το φασισμό.

ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΑΝ  ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το Σωματείο μας συμμετέχει στην 4ωρη (11πμ – 3μμ) στάση εργασίας που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, μέρα της ανακοίνωσης της απόφασης για τη δίκη της ΧΑ.

Το αποτέλεσμα της δίκης είναι ύψιστης σημασίας για τον αγώνα ενάντια στο φασισμό, αγώνας που δεν ξεχνάμε όμως, ούτε στιγμή, ότι δε σταματάει ποτέ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της δίκης.

Την Τετάρτη 07/10 στις 11:00  συγκεντρωνόμαστε με το Σωματείο μας στο Εφετείο Αθηνών, στη συμβολή των οδών Λ.Αλεξάνδρας και Πατριάρχου Ιερεμίου.

Αγωνιστικά,

Το ΔΣ


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑

Follow by Email