Ανακοινώσεις

Published on September 24th, 2020 | by Nokia Labour Union

0

Κάλεσμα σε αλληλεγγύη για θέμα υγείας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Για άλλη μία φορά οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στη ΝΟΚΙΑ, καλούμαστε να συνδράμουμε με την αλληλεγγύη μας σε σοβαρό πρόβλημα υγείας ανθρώπου στο στενό οικογενειακό περιβάλλον συναδέλφου/ισσας.

Η 46χρονη Ελένη παλεύει με πενιχρά οικονομικά μέσα, εδώ και 4 χρόνια, την πολύ σοβαρή νόσο του κινητικού νευρώνα, μία νόσο που καταλήγει σε πλήρη ακινησία και τελικά σε θάνατο αν μείνει αθεράπευτη.

Η ίδια και η οικογένειά της βρήκαν ελπίδα σε νοσοκομείο στο Κίεβο της Ουκρανίας, για μια θεραπεία που δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

Τη θεραπεία αυτή την έχουν ακολουθήσει εκεί και άλλοι ασθενής από την Ελλάδα με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Το κόστος όμως είναι δυσβάσταχτο, αφού καλείται η οικογένεια της Ελένης να δώσει 16000 ευρώ για κάθε στάδιο της θεραπείας, με τα στάδια να είναι τρία.

Στο κόστος αυτό δε συμπεριλαμβάνονται η μεταφορά στην Ουκρανία και οι ενδιάμεσες των σταδίων αγωγές.

Και όλα αυτά, ενώ η κα Ελένη, ακόμα και στην κατάσταση που βρίσκεται περιμένει εδώ και 2 χρόνια την αναπηρική σύνταξη που δικαιούται.

Η οικογένεια αποφάσισε να προχωρήσει σε κάλεσμα αλληλεγγύης για να συγκεντρωθεί το ποσό (δείτε εδω)

Αριθμός τραπεζικού λογαριασμού: Τράπεζα Πειραιώς GR35 0172 0820 0050 8203 1910 484

Δικαιούχοι: Δημισκίδης Δημήτριος – Σολακούδη Ελένη

Πολλές φορές στο παρελθόν οι εργαζόμενοι στη ΝΟΚΙΑ καλεστήκαμε να συνδράμουμε σε τέτοιες περιπτώσεις, με σωτήρια αποτελέσματα για συνανθρώπους μας.

Έχουμε πολλές φορές ως σωματείο εκφράσει τον αποτροπιασμό των εργαζομένων για τέτοιες περιπτώσεις, που ένα αποσαθρωμένο δημόσιο σύστημα υγείας δεν φροντίζει να προσφέρει σωτήριες θεραπείες σε όποιον/α χρειάζεται και όπου χρειάζεται.

Όσο όμως παλεύουμε και από τη μεριά μας για ένα δημόσιο, ανθρώπινο, καθολικό και αποτελεσματικό σύστημα υγείας, έχουμε αποδείξει ότι έχουμε την μεταξύ μας αλληλεγγύη σαν ασπίδα απέναντι σε προβλήματα που μπορεί να τύχουν σε καθέναν/καθεμία.

Συναδελφικά και με αλληλεγγύη,

Το ΔΣ


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑

Follow by Email