Ανακοινώσεις

Published on July 17th, 2020 | by Nokia Labour Union

0

Ενημέρωση από το συλλαλητήριο Πέμπτη 9/7

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την προηγούμενη εβδομάδα το Σωματείο μας έδωσε το παρόν και στις δύο διαδηλώσεις ενάντια στο αντισυνταγματικό και χουντικής έμπνευσης ν/σ που περιορίζει το δικαίωμα στις διαδηλώσεις.

Σε συνέχεια της βάρβαρης καταστολής και συνειδητής συκοφάντησης, που δεχτήκαμε, αντίστοιχα, από τις δυνάμεις της αστυνομίας και από τον πολιτικό της προϊστάμενο, θεωρούμε κρίσιμο να απαντήσουμε με αυτήν την ανακοίνωση-καταγγελία, φέροντας ευθύνη αφενός να ενημερώσουμε τους συναδέλφους/ισσες αφετέρου να υπερασπιστούμε όσους/ες υπέστησαν ανάλογη μεταχείριση στην διαδήλωση και που ενδεχομένως να βρίσκονται αντιμέτωποι/ες με σύλληψη και κάποιο κατασκευασμένο κατηγορητήριο.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έφερε το Νομοσχέδιο στην Βουλή με την λογική του κατεπείγοντος και μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού μην αφήνοντας χρόνο για την οργάνωση των αντιδράσεών η πορεία ήταν μαζική. Κινήθηκε δυναμικά και με παλμό από τα Προπύλαια μέχρι και το Σύνταγμα. Σε εκείνο το σημείο η διαδήλωση είχε πλέον περισσότερο χαρακτηριστικά συγκέντρωσης παρά πορείας. Ο στόχος ήταν να ασκηθεί πίεση την ώρα που στο κοινοβούλιο θα ψηφίζονταν το εν λόγω ν/σ.

Ενόσω βρισκόμασταν μπροστά στη Βουλή μαζί με πλήθος εργατικών σωματείων, κοινωνικών και πολιτικών συλλογικοτήτων, φέροντας το πανό μας και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο ν/σ και υπέρ των διαδηλώσεων δεχθήκαμε συντονισμένη επίθεση με μόνο σκοπό την διάλυση της συγκέντρωσης και όχι την προστασία κανενός και καμίας. Την αρχή έκαναν οι δυνάμεις των ΜΑΤ με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και ασφυξιογόνων και εφορμώντας με μένος ενάντια σε διαδηλωτές,  προκαλώντας τον πανικό. Αρκετός κόσμος ποδοπατήθηκε στο σημείο προσπαθώντας να αποφύγει τα χημικά ενώ άλλοι οπισθοχώρησαν προς την Πανεπιστημίου.

Το δεύτερο κύμα της επιχείρησης τρομοκρατίας του κράτους, έγινε με τα μηχανάκια της ομάδας Δράση, ενάντια στους διαδηλωτές, που αποχωρούσαμε προς την οδό Πανεπιστημίου, υπό την πίεση των χημικών που εκτόξευσαν τα ΜΑΤ. Τα μηχανάκια της ομάδας Δράση μαρσάροντας απειλητικά, κινούμενα σε σχηματισμούς και με ελιγμούς που θα ζήλευαν τσαντάκηδες εφόρμησαν στα οπισθοχωρούντα μπλοκ της διαδήλωσης αλλά και σε μεμονωμένο κόσμο, που κινούνταν ακόμα και επάνω στο πεζοδρόμιο(!) ή σε κάποιο από τα στενά της Πανεπιστημίου. Να σημειώσουμε πως το μπλοκ του σωματείου μας ήταν ανάμεσα στους διαδηλωτές που δέχτηκαν αυτήν την αναίτια επίθεση. Οι άντρες της ομάδας Δράση με περίσσιο ζήλο και αξιοζήλευτη(;) κατάρτιση εγκατέλειπαν τα μηχανάκια τους εν κινήσει αφήνοντάς τα να χτυπήσουν τους διαδηλωτές αδιαφορώντας επιδεικτικά για την ασφάλεια τους και εν συνεχεία εφορμούσαν βρίζοντας, φωνάζοντας και χτυπώντας τους αδιακρίτως. Δυστυχώς είδαμε πολλούς διαδηλωτές αιμόφυρτους και ξαπλωμένους στο οδόστρωμα με ανοιγμένα κεφάλια και ενδεχομένως κάποιους από αυτούς υπό σύλληψη (στο σωρό).

Το τρίτο κύμα της επιχείρησης τρομοκρατίας έλαβε χώρα μέσα στο κοινοβούλιο από τον πολιτικό προϊστάμενο των δυνάμεων της αστυνομίας ο οποίος ισχυρίστηκε αναίσχυντα ότι η πορεία επιτέθηκε στην αστυνομία με μολότοφ και για αυτό διαλύθηκε όπως επίσης ότι δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός ούτε κίνδυνος της σωματικής ακεραιότητας κάποιου διαδηλωτή. Ενώ η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με την συρραφή και επιλεκτική προβολή βίντεο της πορείας από τα ΜΜΕ τα οποία επιχείρησαν να υποστηρίξουν τους αστήριχτους και ψευδείς ισχυρισμούς του Χρυσοχοΐδη κατασυκοφαντώντας τους διαδηλωτές ως μπαχαλάκηδες, τραμπούκους και εν δυνάμει δολοφόνους. Ο εν λόγω πολιτικός αφού πρώτα ρήμαξε τις ζωές μας ψηφίζοντας μνημόνια που ούτε καν διάβασε θέλει να προστατεύσει το κέντρο της Αθήνας από την διασάλευση της οικονομικής ζωής. Εν ολίγοις πρόκειται για κάποιον που βαριέται να ασχοληθεί με τις ζωές μας ώστε να διαβάσει τι ψηφίζει και από την άλλη δεν θέλει να τον ενοχλούμε με τις διαδηλώσεις που διεκδικούμε πίσω τα δικαιώματά μας.

Για εμάς όλα αυτά δεν αποτελούν έκπληξη. Εδώ και χρόνια μας έχει γίνει σαφής ο ρόλος της αστυνομίας, των ΜΜΕ και των κυβερνήσεων (είτε είναι ΣΥΡΙΖΑ είτε ΝΔ είτε ΠΑΣΟΚ) κατά την διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Ο οποίος δεν είναι άλλος από το να κατατρομοκρατήσει τους διαδηλωτές μέσα από την χρήση βίας, την απειλή της σύλληψης, τον κοινωνικό στιγματισμό τους, την κατασυκοφάντησή τους, την τεχνητή και ψευδή εγκληματοποίησή τους.

Απέναντι σε αυτές τις πρακτικές τρομοκρατίας δεν έχουμε σκοπό να υποχωρήσουμε αλλά να αντισταθούμε προτάσσοντας την συλλογική οργάνωση και αξίες μας όπως την αλληλεγγύη.

  • Θα αντισταθούμε ενάντια στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων.
  • Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας ως εργαζόμενοι και ως πολίτες.
  • Αλληλεγγύη στον συνάδελφο Γ.Β. και σε όλους τους/τις συλληφθέντες/είσες της διαδήλωσης της 9ης Ιουλίου 2020 στην Αθήνα.

Σωματείο Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑

Follow by Email