Ανακοινώσεις

Published on May 6th, 2020 | by Nokia Labour Union

0

Ψήφισμα για τους εργαζόμενους στον χώρο το πολιτισμού Σωματείο Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ

Τους τελευταίους μήνες, η κοινωνία μας τελεί υπό ένα καθεστώς απομόνωσης, παύσης, προβληματισμού αλλά και επαναπροσδιορισμού των αναγκών, των απαιτήσεων και των αξιών. Οι καλλιτέχνες, δημιουργοί και όλοι οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού (σκηνοθέτες, μουσικοί, συγγραφείς, ηθοποιοί, χορευτές, τεχνικοί, συνθέτες, σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι, μουσικοί, εικαστικοί, σεναριογράφοι, τραγουδιστές, εκδότες, μεταφραστές, επιμελητές, στιχουργοί, κινηματογραφιστές, ηχολήπτες, πολιτιστικοί διαχειριστές, διοργανωτές συναυλιών, χορευτές, χορογράφοι, φωτογράφοι, φωτιστές, κομμωτές, make-up artists, παραγωγοί, υπεύθυνοι γραφείων τύπου & επικοινωνίας, αφηγητές, κουκλοπαίκτες, καραγκιοζοπαίκτες) έχουν αναγκαστεί να αναστείλουν όλες τις εργασίες τους επ’ αόριστον.

Η κυβέρνηση τους αγνοεί ως εργαζόμενους, επαγγελματίες και σημαντικό κλάδο της οικονομίας που πλήττεται βάναυσα. Δεν έχει κάνει ως τώρα τίποτε για να τους στηρίξει πραγματικά. Το επίδομα των 800 ευρώ που δόθηκε σε άλλους κλάδους, ακόμα δεν καλύπτει το σύνολο των συναδέλφων αλλά ένα εξευτελιστικά μικρό μέρος του κλάδου.

Και ενώ όλα σήμερα δείχνουν πως βγαίνουμε από την καραντίνα, ο Πολιτισμός, μένει παγωμένος, οι εργαζόμενοι εξαναγκάζονται σε παύση, με περιοριστικά μέτρα αστυνόμευσης και ποινικοποίησης της δραστηριότητάς τους, υπό συνθήκες που διακυβεύουν όχι μόνον την καλλιτεχνική υπόσταση του ρόλου τους στην κοινωνία, αλλά και την αξιοπρέπεια της ίδιας της βιωσιμότητάς τους.

Συν τοις άλλοις, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση για τα θερινά φεστιβάλ (πχ Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ) και τι μέριμνα θα υπάρξει για τους εργαζόμενους σε αυτά. Καμία ανακοίνωση για το πώς και πότε θα λειτουργήσουν οι επαγγελματικές σχολές χορού. Καμία ανακοίνωση για το πώς προτίθενται τα Υπουργεία να στηρίξουν τον Πολιτισμό και τους εργαζόμενούς του το επόμενο διάστημα.

Η τέχνη, η καλλιτεχνική δημιουργία, ο πολιτισμός δεν είναι το χόμπι τους αλλά η δουλειά τους. Υπερασπιζόμαστε όλοι μαζί τα θεμελιώδη δικαιώματά τους.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση:

  • να δοθεί το ειδικό επίδομα βοηθείας σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους στο Θέαμα-Ακρόαμα.
  • να ληφθούν μέτρα στήριξης για τον Πολιτισμό για το επόμενο χρονικό διάστημα
  • να ανακοινώσει σαφή και σταδιακό χάρτη επιστροφής για όλους τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό, όπως συμβαίνει με όλους τους επαγγελματίες. που τον παράγουν.

Πολλά σωματεία και εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει συλλογικά έναν κοινό αγώνα διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους.

Το Σωματείο εργαζομένων στη Nokia στέκεται αλληλέγγυο στο Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού, στου Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, στο Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα Ακρόαμα, στο Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών και σε όλα τα Σωματεία και τους εργαζόμενους που συνδιοργανώνουν αυτόν τον αγώνα


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑

Follow by Email