Ανακοινώσεις

Published on April 8th, 2020 | by Nokia Labour Union

Ώρα να βοηθήσουμε και όσους το #menoume_spiti δεν είναι δεδομένο

Συναδέλφισσες/Συνάδελφοι,

Στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε αυτό το διάστημα, το σωματείο μας σκέφτηκε ότι με κάποιον τρόπο πρέπει να στηρίξει με αλληλεγγύη τις ευπαθείς ομάδες, όχι μόνο εκείνες που θεωρούνται ευπαθείς στον ιό (ηλικιωμένοι, καρδιοπαθείς, διαβητικοί, ανοσοκατεσταλμένα άτομα) αλλά και για όσους το #menoume_spiti είναι ανέφικτο, ή για όσους μένουν σπίτι αλλά δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Μετά από έρευνα αποφασίσαμε να στηρίξουμε την κοινωνική κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος». Γιατί, την στιγμή που πολλοί εθελοντές που μαγείρευαν και έστηναν συσσίτια σταδιακά αποσύρονται λόγω του εγκλεισμού, ο «Άλλος Άνθρωπος» συνεχίζει να παράγει έργο αλληλεγγύης.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, η καθημερινότητα της κουζίνας έχει αλλάξει σημαντικά. «Πριν γίνει η ανακοίνωση για την απαγόρευση κυκλοφορίας, μία εβδομάδα από τότε που εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, αποφασίσαμε για να μην μεταδώσουμε τον ιό πουθενά να αναστείλουμε όλες τις δράσεις που κάναμε καθημερινά σε διάφορα σημεία σε όλη την Ελλάδα και να συγκεντρωθούμε μόνο στη σίτιση των ανθρώπων που μένουν στον δρόμο. Το κάναμε αυτό έξω από τον χώρο που υπάρχει στη Μεγάλου Αλεξάνδρου 122 στον Κεραμικό με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις»

Πλέον ένα με δύο άτομα ετοιμάζουν και μαγειρεύουν μέσα στον χώρο, σκουπίζουν και περνούν όλα τα μπολ με απολυμαντικό, καθαρίζουν το τραπέζι που πρόκειται να αφήσουν τις συσκευασίες με το φαγητό, κλείνουν τις συσκευασίες, βγάζουν το τραπέζι έξω από τον χώρο και τα αφήνουν κλειστά και συσκευασμένα εκεί. Με αυτό τον τρόπο, κάθε μέρα σιτίζονται έως και 700 άνθρωποι χωρίς να έχουν καμία επαφή μαζί τους.

Επιπλέον, γίνεται και διανομή τροφίμων σε σπίτια και δρόμους καθημερινά.

Για τον λόγο αυτό στέλνουμε κάλεσμα στους συναδέλφους να στηρίξουν με όποιον τρόπο μπορούν την κοινωνική κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος». Καθώς επίσης και να μας ενημερώσουν αν οι ίδιοι ή κάποιος που γνωρίζουν χρειάζεται τρόφιμα ή ιατροφαρμακευτική βοήθεια.

Τρόποι που μπορούμε να βοηθήσουμε:

 • Παραγγελία μέσω Ίντερνετ με αποστολή στη Μ Αλεξάνδρου 122 στον Κεραμεικό και τηλ. Επικοινωνίας 6940882355 Κωνσταντίνος
  Οι ανάγκες σε είδη είναι οι παρακάτω:
  Ζυμαρικά
  Όσπρια
  Ρύζι
  Πελτέδες
  Πουμαρό
  Ελαιόλαδο
  Λαχανικά
  Μπαχαρικά
  Φρούτα
  Φυτικά Γάλατα, καφέδες, ζάχαρη
  Χαρτοπετσέτες
  Ρόλο κουζίνας, Χλωρίνη, οινόπνευμα, γάντια
 • Μπολάκια συσκευασίας με καπάκι από Σοφοκλέους και Σωκράτους γωνία 6 ευρώ τα 100 τεμ ( 21 0523 2182 Παναγιώτης)
 • Οικονομική στήριξη στους παρακάτω λογαριασμούς:
 1. PayPal Account: https://www.paypal.me/oallosanthropos
 2. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 084/609402-35 και IBAN GR7801100840000008460940235 Παναγούλα Πολυχρονοπούλου του Μιχαήλ SWIFT / BIC: ETHNGRAA.

Επιπλέον πληροφορίες:

https://www.facebook.com/groups/125903330931655/

https://oallosanthropos.blogspot.com/


About the AuthorBack to Top ↑

Follow by Email