Ανακοινώσεις no image

Published on December 13th, 2019 | by Nokia Labour Union

0

Για το τραγικό γεγονός στην ΝΟΚΙΑ Ρουμανίας

Συνάδελφοι/ισσες,

Λάβαμε μήνυμα από το Σωματείο της ΝΟΚΙΑ στη Ρουμανία ότι ένας συνάδελφος αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, πηδώντας από τον 5ο όροφο του γραφείου του, στο κτήριο της ΝΟΚΙΑ, έχοντας λίγο πριν ειδοποιήσει τη σύζυγό του για τις προθέσεις του.

Ο συνάδελφος (Project Manager, Nokia Software BG) ήταν 15 χρόνια στη ΝΟΚΙΑ και είχε δύο παιδιά.

Διεξάγεται έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος, αλλά όπως αναφέρεται και σε σχετικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, δεν αποκλείεται να έπαιξαν ρόλο προβλήματα που αντιμετώπιζε στην δουλειά.

Δεν μπαίνουμε σε σενάρια ούτε εικασίες σε σχέση με το τραγικό αυτό γεγονός. Ανεξάρτητα όμως από το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας, που την παρακολουθεί όπως καταλάβαμε και το σωματείο εκεί, η εκμετάλλευση των εργοδοτών, η πίεση που ασκείται στους εργαζόμενους στο βωμό του κέρδους, η απαξίωση κόπων και αξιοπρέπειας όπως και η αναστάτωση ζωών και οικογενειών από απολύσεις, αποτελούν επιβαρυντικούς παράγοντες για την ψυχολογία των εργαζομένων.

Η ευθύνη των εργοδοτών για την ακεραιότητα μας ως εργαζόμενοι/ες περνάει και από την διασφάλιση της ψυχικής ισορροπίας μας. Η παρουσία ψυχολόγου εργασίας ίσως είναι εξίσου σημαντική με αυτή του γιατρού εργασίας.

Θα περιμένουμε ενημέρωση από το σωματείο εργαζομένων στην Nokia Ρουμανίας για την τελική έκβαση της υπόθεσης, και για πιθανές ενέργειες αλληλεγγύης, αν μας ζητήσουν να συνδράμουμε.

Ειδικά στον κόσμο της εκμετάλλευσης και των πολυεθνικών στον οποίο εργαζόμαστε είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε αλλήλους εμείς οι εργαζόμενοι.

Να μιλάμε μεταξύ μας και στα συλλογικά μας όργανα.

Τέτοιες τραγικές καταλήξεις καθιστούν επίκαιρο το σύνθημά μας:

«Κανένας μόνος και καμία μόνη!»

Το σωματείο και οι εργαζόμενοι στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και στους συναδέλφους/ισσες του.

Περιμένουμε από τη ΝΟΚΙΑ να φροντίσει υπέρ το δέον, για την οικογένεια του και είμαστε στη διάθεση του εκεί σωματείου για οποιαδήποτε συνδρομή μας ζητηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Σωματείο Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑

Follow by Email